Спортнен клуб по танци „Златните момичета” в гр. Свиленград

zlatnite momicheta svilengrad

Наименование на клуба: Спортният клуб по танци „Златните момичета” в гр. Свиленград

Вид дейност: Спортен клуб по танци

Управителен съвет: Людмила Спатару – негов ръководител и хореограф.

История на клуба: Момичетата от клуба за първи път участват в национална изява през 2003 година в Хасково – в конкурса на камерния танц и танцово шоу, където всяка поредна година получават награди за всичките си участия..

Обучението на участниците в спортния клуб включва модерни танцови техники, елементи от класически екзерсис, джаз, хип-хоп, улични танци, характерни танци.
Постановките на танците, декорите, костюмите и аксесоарите са проект на ръководителя на състава. Те се изработват със средства на родителите и понякога с помощ от Община  Свиленград и със специалната помощ на кмета на гр.Свиленград г-н Манолов,  с дарения от организации и лица се осъществяват и пътуванията на децата и таксите за участие в национални и международни състезания и фестивали.

Постижения /успехи/: Клубът участва в Пролетен детски Фестивал на изкуствата ”Звезден миг”, София, и VІ национален детско-юношески конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба”, София; има пет участия в Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота” в гр.Несебър, още толкова участия в Бургас на Националния конкурс с международно участие за класически, характерни, съвременни и фрий-денс танци; получават награди от национални и международни състезания в Русе, Ахелой, Созопол и Измир, Турция. От създаването си до сега Клубът има над деветдесет награди – купи, грамоти, дипломи. В последните години „Златните момичета” ползват база на ОУ „Иван Вазов”, гр. Свиленград.

Начин на записване:

  • Селекция по градини и училища
  • Желание на родителите, които сами водят да запишат децата си спортни танци

Лице за контакти: Людмила Спатару

Имейл адрес: ludmilaspataru@abv.bg