Сдружение Тангра 2008”-Свиленград

sdryjenie tangra 2008 svilengrad

Наименование на клуба: Сдружение “Спортен клуб по бокс, кикбокс, карате, джудо и таекуондо – Тангра 2008”-Свиленград

Вид дейност: Тренировъчно-състезателен процес по бокс, кикбокс, карате, джудо, таекуондо

Дата на създаване:  20.03.2008 г.

Управителен съвет: Димитър Димитров, Дмитро Сидоренко и Николай Драганов

История на клуба: Клубът е създаден на 20.03.2008 г. и е приемник на Сдружение “Спортен клуб по бокс, кикбокс, карате, джудо, таекуондо Тангра”-Свиленград .Клубът е член на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, с президент г-н Виктор Меламед. От създаването и пререгистрирането на клуба през 2008 г., той се утвърждава като един от водещите в България, награждаван е с купа за това, че е сред първите в годишното отборно класиране на клубовете , които членуват в Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Наши състезатели са редовни участници в националния отбор на България в различните стилове, възрастови групи и категории, завоювали са редица медали от държавни и международни първенства.

Възрастови групи:

  • Подготвителна група от….
  • Деца
  • Юноши и девойки младша възраст
  • Юноши и девойки старша възраст
  • Мъже
  • Жени

Постижения /успехи/:

  1. Продан Йовчев-бронзов медал от Европейското първенство по кикбокс за мъже в гр.Варна,Двукратен Балкански шампион по кикбокс,сребърен медал от Балканско първенство по кикбокс в стил лоу кик, Шампион от “Естония Оупън”, многократен държавен шампион в стиловете фул контакт, лоу кик,К-1 многократен носител на приза “Спортист на Свиленград”.
  2. Теодора Стоянова-вицесветовна и двукратна вицеевропейска шампионка по кикбокс, стил киклайт контак за кадети до 18 г.,  многократна държавна шампионка в стил лайт контакт, киклайт контакт, фул контакт и лоу кик, шампионка от “Интер Оупън”-Бургас , многократна носителка на приза “Спортист на Свиленград”.
  3. Иво Атанасов-бронзов медал от европейското първенство за кадети в стил фул контакт, многократен държавен шампион и шампион от “Интер Оупън”-Бургас.
  4. Илиан Колев-вицевропейски шампион по кикбокс за кадети в стил киклайт контакт, многократен държавен шампион, шампион от “Интер Оупън”-Бургас и “Балкански шампионат по бойни изкуства в стиловете лайт контакт и кик лайт контакт.

Състезателите на клуба Теодора Стоянова, Божидар Димитров и Нелин Шопов се класираха сред 8-те най-добри в своите категории на Световното първенство за кадети в Римини-Италия в стил киклайт контакт през 2014 г., състезателите на клуба са спечелили многобройни медали от различни първенства по кикбокс в стиловете фул контакт, лоу кик, К-1, лайт контак, киклайт контакт и пойнт файтинг през годините.По този начин продължават традициите на СК”Тангра” и Свиленград в кикбокса на нашия и международен ринг, където освен гореизброените успехи Свиленград има бронзов медал от Световно първенство за мъже на Златомир Димитров, който е вицеблкански шампион и майстор на спорта по кикбокс, шампион от Средиземноморските игри и многократен държавен шампион в своята категория в различните стилове .

Друга информация за клуба: Клубът провежда тренировки в малкия физкултурен салон на І ОУ “Иван Вазов”-Свиленград в понеделник, сряда, петък и неделя в часовете 18:00-19:00 часа за подрастващи и 19:00-21:00 часа за напреднали.

Начин на записване: в залата на клуба, помещаваща се малкия физкултурен салон на І ОУ “Иван Вазов”-Свиленград .

Лице за контакти:Димитър Димитров и Валери Димитров

Телефон за контакти:0885158404 и 0887545431

Имейл адрес: mitko_box@abv.bg и valeri_dimitrov_1979@abv.bg;

FACEBOOK страница: СК ТАНГРА